LONGMERE CUSTOM PRIVATE RESIDENCE

Dallas, Texas

The design for this Ranch-style estate centers on a “landscape-first” approach. It leverages four distinct garden settings, leaving a swath of land for the home at the center of the property. The hillside allows the building to terrace and integrate each of the three levels with the land. The main level of the home houses all of the family living and entertaining spaces and retractable glass walls on either side of the volume are flexible, transparent mediators between the upper and lower garden spaces.

The home’s modern rustic sensibility encourages flow and provides multiple transitional spaces between indoor and outdoor. Timeless materials were chosen to compliment the natural setting and include colored board-formed concrete, board and batten painted wood, and standing-seam zinc.

Lead by EFG Team Members

1/2