OROFINO HEALTH CENTER

Orofino, Idaho

Located in a community of 3,100 people in north Idaho, the Orofino Health Center is a new facility of approximately 20,000 square feet. The $4 million project includes a full physical therapy suite with locker rooms and offices, exam rooms, conference rooms, professional offices, and a classroom. A strong structural backbone is apparent at the clinic entrance. Finely crafted ‘Y’ wood columns support a warm, articulated wood ceiling and lead the visitor directly to the reception area. In the lobby, an organizing river-rock wall heightens the space with earthy, tactile qualities. The importance of making the visitor feel comfortable and enjoy a feeling of familiarity is accomplished through material selection; these natural elements reflect the surrounding environment as well as the values of the organization.

 Lead by EFG Team Members

1/3
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn Social Icon

© 2021, EFG Inc.